Witte ontlasting kind 4 jaar


Vraag het de webapotheker, geen ervaringen gevonden.

bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter beoordeling van Geneesmiddelen vindt. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de knmp niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst. Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.

Binnen 6 tot 12 uur na infuus of injectie kunt u allergisch reageren. U merkt dat aan koorts, spierpijn, pijn in de botten, pijn op de borst, huiduitslag of geïrriteerde ogen. Uw arts zal u dan een medicijn tegen allergie geven. Binnen enkele dagen tot weken kunnen voorkomen: bloedarmoede, verhoogde kans op infecties, bloedingen (zoals bloedneuzen) en haaruitval. Vraag dikke advies wat u tegen de bijwerkingen kunt doen. Haren gaan ongeveer een maand na de behandeling weer groeien. Er zijn wisselwerkingen met andere medicijnen. Vraag uw apotheek om een recent overzicht van uw medicijnen. Neem dat mee als u naar het ziekenhuis gaat voor de behandeling. Tijdens en gedurende 6 maanden na de behandeling mag u niet zwanger oefeningen worden.

Jbeunk Arts - homeopaat


Cytarabine remt kanker (cytostaticum). Bij kanker in het lever bloed (verschillende soorten leukemie in de lymfeklieren (zoals non-Hodgkin-lymfoom) en in de hersenvliezen. U krijgt dit medicijn als injectie of infuus toegediend in het ziekenhuis. Meestal wordt het in een ader of onder de huid toegediend. Soms is het een infuus in het ruggenmerg. Meestal krijgt u 5 tot 10 dagen achtereen de chemokuur waarna een pauze volgt van een of meer weken. Bijwerkingen die u meteen merkt zijn: misselijkheid, braken en pijn op de plaats van injectie.

Lijst met ostomietermen dansac


Let op: onze kinderartsen hameren altijd op goede hygiëne. Bij het verschonen (of zelf afvegen door het kind) is het belangrijk dat je van voren naar achter afveegt, met name bij meisjes, omdat er anders poep-bacteriën in het plasgaatje kunnen komen. Wat ook kan voorkomen, is dat kinderen zichzelf helemaal niet of onvoldoende afvegen. Leer ze dus altijd om goed te vegen! Een andere oorzaak van blaasontsteking kan zijn: een aangeboren afwijking aan de urinewegen, waardoor de urine niet goed afvloeit, met een infectie als gevolg. Of: een stoornis in de blaasfunctie, waardoor de blaas niet goed geleegd wordt. Dit soort oorzaken komt echter heel weinig voor. In ieder geval kan zwemmen geen kwaad.

Meestal is er heftige pijn, met misselijkheid. Vaak doet lopen pijn. Aanraken van de onderbuik rechts (voor de kijker links) doet meestal veel pijn. Uw kind kan ook koorts krijgen. Blindedarmontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie. Blaasontsteking, een blaasontsteking thuis wordt meestal veroorzaakt door een bacterie.

De bacterie komt via de plasbuis in de blaas terecht, en gaat zich daar vermenigvuldigen. Omdat meisjes een kortere plasbuis hebben dan jongens, komt een blaasontsteking vaker bij waar meisjes voor. Blaasontsteking geeft pijn in de onderbuik en soms in de onderrug. Het plassen doet pijn en er kan ook bloed in de urine (plas) zitten. Soms hebben kleine kinderen met een blaasontsteking alleen maar koorts en verder geen klachten. Oudere meisjes (middelbare-schoolleeftijd) kunnen na geslachtsgemeenschap een blaasontsteking krijgen.

Spastische darm: 6 tips bij Prikkelbare

Een maagdarminfectie kan veroorzaakt worden door: een virus; een bacterie; of een parasiet (wormpjes). Een veel voorkomende maagdarminfectie is de buikgriep (gastro-enteritis). De kans dat de buikpijn veroorzaakt wordt door een worminfectie producten wordt in de nieuwe nhg-standaard hoger aangeslagen dan men vroeger dacht. Het kan bijvoorbeeld gaan om een worminfectie die opgelopen is in de zandbak. Bij een maagdarminfectie heeft uw kind behalve buikpijn meestal ook last van misselijkheid, braken, diarree en soms ook koorts. Het kind kan futloos en hangerig zijn. Blindedarmontsteking, een blindedarmontsteking kan midden in de buik beginnen. Daarna zakt de pijn af naar rechtsonder (voor de kijker links). Het ontstaat binnen enkele dagen.

Pampers Premium Protection maat

Bijvoorbeeld door galstenen of invaginatie (ingestulpte darmen). Ga meteen naar de dokter! Hieronder leest u meer over de genoemde problemen. Irritatie van het maagslijmvlies, irritatie van het maagslijmvlies kan maagklachten dus buikpijn geven. Je ziet dat meestal bij wat oudere kinderen (middelbare-schoolleeftijd). De pijn zit boven in de buik, omdat daar de maag zit, boven de darmen. Mogelijke oorzaken: te veel, te vet of sterk gekruid eten; zure of koolzuurhoudende drank, koffie of chocola; veel roken; fast sommige medicijnen (waaronder pijnstillers).

Let op: bij ruim de voor helft (60) van de kinderen met buikpijn kan geen lichamelijke oorzaak gevonden worden. Dit wordt 'functionele buikpijn' genoemd. Lichamelijke oorzaken in vogelvlucht, belangrijke oorzaken van buikpijn bij kinderen van 4 tot 16 jaar zijn: irritatie van het maagslijmvlies; maagdarminfecties (met een virus, bacterie of parasiet blindedarmontsteking (appendicitis blaasontsteking; andere infecties (zoals oorontsteking en longontsteking in de knoop raken van de darm (invaginatie menstruatie;. De bovenstaande oorzaken zijn afkomstig uit de nhg-standaard, die - zoals gezegd - betrekking heeft op kinderen vanaf 4 jaar. Zelf zouden we daar nog aan willen toevoegen (voor kinderen van jonger dan 4 jaar darmkrampjes; reflux; kinderziektes. Let op: er kunnen ook allerlei verschijnselen zijn die samengaan met de buikpijn, maar niet echt een oorzaak daarvan zijn. Bijvoorbeeld: koorts - treedt vaak op bij een infectie (verkoudheid, oorontsteking, blaasontsteking, etc.). Dan is de ontsteking de oorzaak van de buikpijn, en niet de koorts; diarree en overgeven - kan duiden op een buikgriep (gastro-enteritis). Dan is die buikgriep de boosdoener; witte poep - kan wijzen op een obstructie (afsluiting of verstopping) in de darmen.

(Zelf) oren uitspuiten goed

Kinderen hebben al snel buikpijn als er 'iets' is, zoals: een verkoudheid, een oorontsteking, een kinderziekte, een blaasontsteking of een maagdarmontsteking. Maar ook stress kan buikpijn geven, bijvoorbeeld bij schoolproblemen, echtscheiding, of pesterijen. Belangrijk om te weten is dat hersenen kleine kinderen vaak nog niet goed in staat zijn om precies te voelen 'waar de pijn zit'. Ze kunnen bijvoorbeeld wel zéggen dat ze buikpijn hebben, terwijl ze in werkelijk bijvoorbeeld oorpijn hebben. Waardoor wordt buikpijn veroorzaakt? Hieronder bespreken we een aantal mogelijkheden en onmogelijkheden, gebaseerd op de nieuwe nhg-standaard 'buikpijn bij kinderen aangevuld met onze eigen praktijk-ervaring. (nhg staat voor: Nederlands huisartsen Genootschap, oftewel de beroepsvereniging voor huisartsen.).

Witte ontlasting kind 4 jaar
Rated 4/5 based on 692 reviews